domingo, 8 de enero de 2012

LES VERITATS DE LA PUBLICITAT

Estimats alumnes! Comencem el trimestre amb les forces recarregades després de les festes, i ho fem estrenant un nou projecte relacionat amb la publicitat.
L’objectiu d’aquest projecte és fer una anàlisi crítica de la publicitat, dels diferents tipus d’anuncis, i dels estereotips i valors que transmet. Així, s’analitzaran anuncis masclistes/feministes, anuncis directament encarats a xiquets /adults perquè consumeixin,... I és que el que pretenem és crear consumidors reflexius, crítics i autònoms a partir de l’anàlisi i estudi de les atrocitats que amaga la publicitat, que, sota imatges de plaer i benestar, ven contaminació, obesitat, adició, tortures, esclavitud, substàncies tòxiques i mort mitjançant la manipulació.
Així, començarem per analitzar dos anuncis polèmics que haureu de comentar individualment al bloc mateix (http://tmiflorida.blogspot.com/); per poder veure els dos vídeos heu de fer clic sobre aquests dos enllaços:
-Gisele Bündchen-anuncio de ropa interior femenina.
- Anuncio de Intereconomía
Més tard, per parelles haureu d’analitzar un anunci dels que se us proposaran, tenint en compte les següents parts:
1. Descripció de la marca i del producte
2. Descripció de l’anunci:
2.1.) Qui apareix a l’anunci?
2.2.) De quina manera hi apareixen?
2.3.) En quina època està basat l’anunci?
2.4.) Descripció del lloc.
2.5.) Anàlisi cinematogràfica:
- Plans
- Música
- Color
3. Tipus de públic al que s’adreça l’anunci i justificació.
4. Quins valors s’afegeixen al producte perquè siga més desitjable? Trobes que són valors positius o negatius? Aquests valors, tenen realment alguna cosa a veure amb el producte?
5. Quin és el missatge que pretén donar l’anunci?

Tots aquests apartats es contestaran de manera redactada per parelles i s’entregarà imprès. Per veure un exemple de comentari, podeu consultar el que apareix al bloc (Comentari de l’anunci Nestlé Gold); aquest comentari es basa en un vídeo que podeu trobar fent clic ací.

18 comentarios:

  1. Maria Peiro
    Pienso que el primer anuncio es demasiado machista porque da a entender que cuando la mujer no vale nada. El segundo video, pienso que es algo entigüo ya que critica la forma de ser de otras personas que manifiestan como son y lo que hacen es no respetar.

    ResponderEliminar
  2. Gisele Bündchen-anunci de roba interior femenina.
    Em pareix un anunci masclista i no crec que per dir les coses en roba interior el missatge tinga que ser més convincent.

    Anunci de Intereconomia
    Em pareix que els malats són qui creen aquests anuncis,i que cadascú és lliure de ser com vol i també de revindicar-ho.

    ResponderEliminar
  3. Irene Garcia 4tB
    Pienso que el anuncio de Giselle Bunchen es muy machista, pero los que han hecho el anuncio no lo han hecho con esa intencion, lo que pasa es que nos da a entender que la mujer vestida no es nada.
    El anuncio de intereconomia si que lo han hecho con la intencion de avergonzar a los homosexuales, dando a entender que son monstruos, y pienso que cada uno tiene derecho a ser lo que sea.

    ResponderEliminar
  4. VÍCTOR PASTOR 4TB

    Gisele Bündchen ~ Hope Lingerie Ads 2011:

    Yo creo que por decirle una mala noticia a su marido en ropa interior, no va a tomárse mejor la noticia. Aunque, a veces, puede minimizar el problema.
    El mensaje de "Bonita por naturaleza", es un poco machista ya que tanto en ropa interior de la marca Hope, como en ropa normal es igual de hermosa.
    Si el marido es listo, se dará cuenta de que por mucho que vista así no va a conseguir minimizar el problema/situación.

    INTERECONOMIA:

    Este canal exagera mucho la situación. Ellos/as son libres de expresar su orientación sexual.
    Los hijos no son conscientes de lo que pasa ahí. En un futuro no tienen porque ser homosexuales.
    Algunos pueden que lo sean pero no por la influencia de esto sino por razón propia.

    ResponderEliminar
  5. Elena Luque 4tB.
    Pienso que el anuncio de Giselle, es muy machista, porque eso demuestra que la mujer solo tiene valor, cuando no lleva ropa.
    Y del anuncio de intereconomia, veo que no es justo, porque cada uno tiene que respetar la forma de ser de los demás, aunque tampoco veo bien que se exivan de esa manera por las calles, aunque no tengo nada contra los homosexuales.-

    ResponderEliminar
  6. Xiomara Ruiz 4rt B
    Gisele Bündchen-anunci de roba interior femenina.
    Pense que l'anunci es masclista i dona una image de la dona que de l'home mai es dona. També crec que si dius les noticies en roba interior no canvia res, la noticia seria mala igualment.

    Anunci de Intereconomia
    Crec que cadascú es lliure de tindre la condició sexual que vuiga, i totes són respetables. Amb aquestos anuncies es poden ofendre els uns als altres. Pense que creen aquestos anuncis per intentar convèncer de la seua opinió i es posen en contra d'ells.

    ResponderEliminar
  7. Anna Gómez 4tB
    Del primer video pense que ridiculitza a la dona, dona a entendre que les dones no son "interesants" o útils si no es sense roba, no lis dona importància.
    I del segon video estic molt en contra ja que tot el mon es capaç i te el dret de ser com es, ja que vivim en un pais lliure, han influenciat molt en el video, traguent les imatges "més inusuals" pero les mes "xocants" fent com si fora així constantment.

    ResponderEliminar
  8. alvaro asins 4t b

    Gisele Bunchen: Aquest anunci m'ha paregut una mala idea perque es fa un mal ús de la dona ja que ix en roba interior per a dir que si esta vestida sencera no li perdona però si esta en roba interior si li perdona i aixo no em pareix be perque es fa un mal us de la dona

    Intereconomia: me dona igual perque son persones com altres i la seua opinio la tenim que respectar tots ens agrade o no pero a mi personalment em dona igual

    ResponderEliminar
  9. Laura Juarros Martínez 4t ESO B

    Gisele Bündchen-anunci de roba interior femenina.
    Em pareix indignant que pensen que les dones per a dir les coses tingam que utilitzar el nostre cos, i crec que es molt lleig que qualsevol dona es preste a fer un anunci com aquest.
    Anunci de Intereconomia
    Per que la gent que veu intereconomia no estiga a favor o no pense igual que els altres, no poden insultar a ningú en anuicis com aquestos.

    ResponderEliminar
  10. BÀRBARA ESTEVE 4B
    GISELE:
    Em pareix fatal que pensen que una dona val més o menys per el seu cos, perque aixó es molt masclista, ¿De veritat penseu que una persona es tindria que pendre millor o pitjor una noticia per el fisic de l'altra persona? Es indignant que en una societat com la que vivim encara es jutge la gent per el fisic. Per a tota la gent aixina vuic dixar clar que una dona no val mes pel que du damunt, si no per les seues qualitats tant com a dona, com per a persona, però encara me pareix pitjor la dona que es presta voluntaira per a fer un anunci, perque lo de menys son els diners, lo que més la dignitat que pert al fer aixó.
    Interconomia_
    Em pareix encara pitjor que traguen tot lomal de eixa gent soles per a que els demés vegen que no es bon exemple, però son persones com nosaltres, no tenen dret ni molt menys a traure eixa imatge de la gent en pùblic.

    ResponderEliminar
  11. Gisele Bündchen: Aquest anunci no me pareix adequat perque fa una mal imatge de la dona. Dona a entendre que la dona per a demanar perdo tinga que anr en roba interior i aixo aixi no es.
    Interconomia: Hem pareix vergonyos que unes persones que tenen uns pensaments anticuats com son els fascistes tinguen que opinar de unes persones que tenen diferents ideologies o idees, sols perque ixen al carrer a expresar el que senten.

    ResponderEliminar
  12. Sergio Frutos Pinés 4tB

    Gisele Bündchen (anuncio):

    Este anuncio es muy machisto ya que deja ver que es como si las mujeres tuvieran que decirles a sus maridos una mala noticia en ropa interior, porque sino no se lo toman bien.
    Es un mal ejemplopara nuestra sociedad, ya que luego los jovenes lo aplicamos a la ralidad y eso es malo.

    Anuncio de Intereconomía:

    Ese anuncio es una mal ejemplo para nuestra sociedad, y no por los homosexuales, sinó por la opinion publica que hacen sobre ellos. Es cierto que es la opinion de ese canal, pero no la pueden hacer pública de esa manera porque puede hacer daño a mucha gente, que además piensa lo contrario.

    ResponderEliminar
  13. Josep Ferrandis
    GIsele Bündchen: Aques anunci es molt machista, demostra que per dir les coses en roba interior van a tindre menor importancia i les coses ho diges com ho diges sempre acabaran tinguent la mateixa importancia.

    Interconomia: JO el que veig en aques anunci es com criticar el dia del orgullo gey i la gent es lliure per fer i pensar el que diga, aixi que aquest anunci el vig inapropiat.

    ResponderEliminar
  14. LUIS LÓPEZ 4ºB

    Gisele Bündchen ~ Hope Lingerie Ads 2011:

    No me parece correcto que usen a la mujer así, para mostrar algo. En este caso se da una mala noticia al marido y el anuncio dice que si se hace en ropa interior mejor. Es un poco discriminado para las mujeres, ya que el hombre si le has estrellado el coche, por ejemplo, se lo va a tomar igual.

    Intereconomía:

    Cada uno puede tener su manera de pensar, pero no me parece correcto que lo anuncien, ya que hay gente que piensa lo contrario y le puede sentar mal. No es justo para los que piensan diferente. Además ellos lo anuncian como quieren que lo vea la gente, de una manera subjetiva, y no de una manera objetiva como tendría que ser.

    ResponderEliminar
  15. Anna Puchades i Vila

    Anunci 1: Gisele Bündchen
    Aquest anunci desprecia a la dona fent veure que els homes soles ens veuen com un objecte sexual. No antenc com és possible que al segle XXI encara algunes persones pensen d'aquesta manera, i com Gisele Büindchen recolza donar aquesta imatge a la dona.

    Anunci 2: Intereconomía
    Aquest anunci és indignant, han de respectar totes les opinons i l'orientació sexual de cadascú. Intenten manipular a la gent, i el pitjor és que ho aconsegueixen.

    ResponderEliminar
  16. Belén Ruiz Jorge, 4º eso A


    El anuncio de la ropa interior no me parece nada bien , porque sinceramente utilizan a la mujer como objeto. También pienso que lo importante no es solo el físico , porque siempre salen guapas, delgadas.. etc en los anuncios y las gorditas que? Este anuncio es absurdo , porque si la chica le da una mala noticia al chico se la tomara igual en ropa interior que en ropa..


    Anuncio intereconomía: Pienso que cada uno es libre de ser lo que quiera , pero que este anuncio saca lo peor de esas personas , porque quieren poner a la gente en contra y dar una mala imagen de los gays. Si los fascistas tienen su día , los gays también se lo merecen.

    La mayoría de los anuncios son absurdos , solo saben que engañar a las personas.

    ResponderEliminar
  17. Anuncio 1:
    A mi no me paree bien el anunio porque aprate de que siempre ponen a modelos guapas y delgadas, todo lo que se die es mentira por que si tu le rompes el coche a tu marido, se lo va a tomar igual de mal en ropa interior que vestida normal y lo que quiere decir este anunio es que on ropa interior se lo tomorá muho mejor...
    Anuncio 2:
    Pienso que en este anuncio exageran mucho como son los gays y sacan las peores imágenes y que ellos tienen el mismo derecho que nosotros a poder ir a fiestas y a pasarselo bien.
    A mi no me gustaría que mis hijos vieran eso, pero tampoo a una persona normal borracha; así que mas o menos es lo mismo.

    ResponderEliminar
  18. Primer anunci: jo crec que perque la dona es fique en roba interior la opinio del homeno te que canviar, este anunci no m'agrada gens perque jua tant en la dona com en el l'home.

    Segon anunci: este anunci jo personalment no lo done molta importancia... Este anunci trata sobre els gays, no? pues jo en contra dels gays no tinc res pero uno per el seu cami i el altre per altre xDD

    A, tambe volia añadir que no tots els gays estan tan locos com ixos xd.

    ResponderEliminar